Op zoek naar Kooikerhonden?

Kooikerhonden

Kooikerhondje Hondencentrum.
In 1942 zocht barones v. Hardenbroek uit Ammerstool exemplaren om het Kooikerhondje, dat prins Willem van Oranje had gered en door de 17de eeuwse schilders werd afgebeeld, nieuw leven in te blazen. De barones had succes en schiep binnen een jaar het moderne Kooikerhondje.
hypothecaire lening
Kooikerhondje Honden 2dehands.be.
Toon Zoekertjes 1. datum recent datum recent. Ook hier staan met uw zoekertje? pups van kooikerhondje, beide ouders zijn aanwezig. eind januari zijn er bij ons pups van het kooikerhondje geboren, er zijn nog verschillende reutjes en 1 teefje beschikbaar.
accountantskantoor
Kooikerhondje Rassen Honden Hondenrassen.
De ogen van deze honden zijn amandelvormig en donker van kleur. De vacht is middellang, verzorging door middel van borstelen en kammen is daarom van groot belang bij een Kooikerhondje. De staart van deze honden is lang en hangt net niet op de grond.
goedkoop lenen
licg.nl Nederlands Kooikerhondje.
Op schilderijen uit de 17e eeuw worden al vaak hondjes afgebeeld die sterk op de huidige kooikerhond lijken. Van oorsprong werden kooikerhondjes gebruikt om eenden in een eendenkooi te lokken richting de vangpijp door om de vangschermen heen te lopen.
Nederlandse Kooikerhondje.
Het Kooikerhondje heeft een bevederde staart met een witte pluim. Een Kooikerhondje wordt gemiddeld 10 14 jaar. Vrolijk, maar niet te luidruchtig, zeer op zijn omgeving gesteld, vriendelijk goedaardig en attent. In huis vertoont het Kooikerhondje een groot aanpassingsvermogen; op zijn tijd rustig en bescheiden, dan weer speels en bruisend van levenslust.
Kooikerhondje.
Het Kooikerhondje hielp de lokeenden door vooruit te zwemmen met zijn witte staartpluim boven het water uit zwaaiend waardoor de wilde eenden één-voor-één in de val werden gelokt. Sporadisch wordt er nog volgens deze traditionele gejaagd met Kooikerhondjes om vervolgens de gevangen eenden weer vrij te laten.
Belgische club voor Kooikerhondjes.
Wij als Belgische Club voor Kooikerhondjes werken nauw samen met onze collegae van de Nederlandse Vereniging voor Het Kooikerhondje. Wij kunnen terugvallen op de jarenlange expertise van deze mensen en werken met hen samen aan het internationale clubregister van Kooikerhondjes waarin alles over de afstamming en gezondheid van de geregistreerde FCI bloedlijnen te vinden is.
Het Kooikerhondje De website van finnes!
Oorspronkelijk werd het kooikerhondje gefokt om te werken in de eendenkooi, maar mede door zijn handige formaat, zijn schattige uiterlijk en goedgemutst karakter, vond het ook zijn weg als huishondje. Kooikerhondjes behoren tot een oud, Nederlands ras. Reeds op zeventiende eeuwse schilderijen komen er spioenachtige hondjes voor die veel lijken op het huidige kooikerhondje.
Kooikerhondje Wikipedia.
Het kooikerhondje, ook wel kooiker of kooikertje genoemd, is een oorspronkelijk Nederlands, sinds 1966 officieel erkend hondenras. Kooikerhonden houden van spelen en water. Ze zijn geschikt als gezelschapshond. 5 Rasstandaard FCI 13.10.2010. 6 Externe links. Het Kooikerhondje is een oud Nederlands ras.
Het Kooikerhondje Zwarte Bellen Hoeve.
Het kooikerhondje is permanent verharend, maar een teefje verhaart nog wat meer dan een reu. Een reu is veelal wat standvastiger qua karakter, maar heeft soms wat meer dan teefjes de neiging om de baas in huis te willen worden.

Contacteer ons

kooikerhondje dekreu
labrador
kooiker pup
kooiker pups
kruising
labrador kruising pups te koop
kruising labrador golden retriever pups te koop
kruising labrador pups te koop
kruising honden pups te koop
kruising honden pups
kruising beagle pups te koop
kruising kooiker
kooiker pups te koop